A lengyelországi Gliwicében zárult a 2022-2023-as FIM Superenduro-világbajnokság, ahol a Prestige kategóriában ismét Zsigovits Norbert képviselte a magyar színeket. A HUMDA Academy versenyzője a versenyt és az összetett értékelést is a legjobb 10 között zárta.

Véget ért a FIM Superenduro-világbajnokság 2022-2023-as szezonja, amelynek a hazai szurkolók számára a teltházas budapesti forduló jelentette a csúcspontot, de a február elején megrendezett verseny után a Prestige kategória mezőnyére még két verseny várt. A szezonzáró, gliwicei fordulón Zsigovits Norbert ismét ott volt, és úgy tűnt, hogy újabb előrelépést tesz az eredmények tekintetében.

A csákánydoroszlói versenyző ismét bejutott a döntőkbe, és volt esélye arra is, hogy az előző fordulóhoz hasonlóan a Superpole tagja is lehessen, hiszen a rutinos Cody Webb mögött motorozva jó kört teljesített az időmérőn. Ez átmenetileg a 4. helyre emelte őt, de végül a 9. helyezett lett, ami a lengyelországi este későbbi szakaszában is reprezentatívnak bizonyult.

A HUMDA Academy sportolója a döntő első futamát a 8. helyen zárta, majd két 10. helyet szerzett, így a gliwicei összetettben szintén a 9. helyet érte el.  

„Igazán technikás, fárasztó, de élvezetes pálya fogadott minket Lengyelországban. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, hiszen a tempóm sokat fejlődött az év folyamán. Volt néhány hiba, ami nem kellett volna, de ilyen műfaj ez a Superenduro! – nyilatkozta Zsigovits Norbert.

„Örülök, hogy stabil szezont tudtam menni, és ezzel a 8. helyen végeztem a Superenduro-világbajnokságon. Rengeteget tanultam, fejlődtem. Már most alig várom a következő szezont! Köszönöm minden szponzoromnak, segítőmnek a támogatást!”

A FIM Superenduro-világbajnokság zárófordulójának összefoglalóját a Sport2 2023. március 20-án 21:30-től sugározza. A 2023-2024-es szezon a hagyományoknak megfelelően, várhatóan télen kezdődik és a tervek szerint ismét érinti Budapestet.   

Zsigovits Norbert, Superenduro-vb, Gliwice eredmények

Résztvevők: 24
Időmérő edzés: 9. hely
Prestige 1. döntő: 8. hely
Prestige 2. döntő: 10. hely
Prestige 3. döntő: 10. hely
Prestige összesítés: 9. hely, 20 pont