Versenyzők

Prestige

Szőke Márk - Fotó: StreetCat Media

Szőke Márk

Nemzetiség: magyar
Születési év: 1995
Csapat: Team Corona Racing
Motor: Sherco SE 300 Racing

Pályafutása röviden: Ötéves kora óta rendkívüli akaraterővel készül a versenyekre, ez motocrossban már eredményre vezetett, hiszen több egyéni- és csapatbajnoki címet szerzett Magyarországon junior és felnőtt kategóriában is, nemzetközi versenyeken is rendre az élmezőnyben szerepelt és válogatott kerettag is volt.

A motocrossban kemény, test-test elleni csatákban edződött, a tapasztalatait kamatoztatva kezdett foglalkozni az endurósporttal. A felkészülésében a magyar Dakar-legenda, Kátai Péter ifj. Kerner László tréner is közreműködik. Szőke Márk a 2023-as budapesti Superenduro Európa-kupa-futamon futamgyőzelmet szerzett és az összetett 2. helyezettje lett.

Zsigovits Norbert - Fotó: StreetCat Media

Zsigovits Norbert

Nemzetiség: magyar
Születési év: 1999
Csapat: Ride Hard Motorsport
Motor: KTM EXC

Pályafutása röviden: Hatéves korában kezdett el motorozni, 14-15 éves korában került be a köztudatba egy 450 köbcentiméteres Kawasakival, motocrossban szép eredményeket ért el a hazai, az osztrák és a cseh bajnokságban is, itt a másodosztályban bajnoki címet is nyert. Sokévnyi motocross- és enduro-rutinnal, a Hungarian Motorsport Academy támogatásával versenyez.

Pályafutása eddigi legnagyobb sikere, hogy 2020-ban győzött a budapesti Európa-kupa-futamon, majd több Enduro-világkupa futamot is megnyert és az összetettben 2. lett. 2022-ben kategóriaváltás után a Superenduro-vb mezőnyében a Prestige, vagyis a királykategóriában indul, a 2022/2023-as szezonban a 9. helyezett lett. 

Junior

Liszka Roland - Fotó: TRP Media

Liszka Roland

Nemzetiség: magyar
Születési év: 2004
Csapat: Laller Racing
Motor: KTM

Pályafutása röviden: Liszka Roland a Hungarian Motorsport Academy tagja, a 2023-as Superenduro Európa-kupában 3. helyezést ért el.