Harmadszor rendezték meg a budapesti Superenduro GP-t, a Papp László Sportarénában ezúttal is hétezer fős közönség szurkolt a magyar versenyzőknek, köztük az Enduro Team Hungary színeiben küzdő Zsigovits Norbertnek és Szőke Márknak. Mindketten az összetett dobogós helyeire hajtottak, az első futamon a kategóriájukban a harmadik helyet érték el, az Európa-kupában Liszka Roland az összetett dobogóra is felállhatott.  

Ünnepi este volt a hazai motorsport-élet számára a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett harmadik Superenduro GP, amelyen a három kategóriából kettőben magyar versenyzők is indultak: az Enduro Team Hungary színeiben Zsigovits Norbert a Junior-világbajnokságban, Szőke Márk az Európa-kupában állt rajthoz. Mindkét versenyző harcban volt az összetett dobogós helyezésekért.

Az Európa-kupában Szőke Márk volt a legesélyesebb, az első futam rajtja után az ötödik helyen haladt, először a negyedik helyre lépett, majd átvette a harmadik helyet, és végül ebben a pozícióban intette le a kockás zászló. Közben felzárkózott mögé az este egyik meglepetését okozó Liszka Roland, aki Szőke mögött az első futamon a negyedik helyen zárt. A két hazai kiválóság a rajttól kezdve végig tartotta a tempót, magabiztosan haladtak az ígéretes részeredmény felé.

A második futam fordulatot hozott; Szőke Márk számára rosszul alakult a rajt, beszorult a mezőnybe, és végül a 11. pozícióban intették le, az összetett ötödik helyén zárt. Liszka Roland közben ismét formában volt, a második helyen zárta a második futamot, így az összetett értékelésben az előkelő harmadik helyet érte el, és a budapesti közönség előtt felállhatott a kategória dobogójára is. Az összetett pontversenyben Szőke Márk a hatodik helyen várhatja a következő fordulót.

„Nagyon örültem annak, hogy sikerült felkészülni erre a versenyre, a szabadedzésen a leggyorsabb voltam, az időmérőn az ötödik lettem, de nem sokkal maradtam le. Az első futamon próbáltam spórolni, a harmadik lettem, majd a második futamon elég szerencsétlenül alakult a rajt. A verseny közepén elesett előttem az egyik ellenfél, beszorultam és elfáradtam. Próbáltam arra összpontosítani, hogy még nincs vége a versenynek, fájt mindenem, de nagyon örülök, hogy a bajnokságban előrébb léptem, köszönöm szépen mindenkinek a szurkolást” – mondta Szőke Márk.

Óriási ováció Zsigovits Norbert futamán

Már az Európa-kupa futamain is lelkesen buzdították a szurkolók a magyar versenyzőket, de a Junior-világbajnokság küzdelmeire igazán megtelt élettel a Sportaréna. Ez elsősorban Zsigovits Norbertnek köszönhető, aki a harmadik rajthelyet szerezte meg, és igazi hangorkánt kiváltva, nem sokkal az indulás pillanata után átvette a vezetést is.

A körülbelül nyolcperces futamon Zsigovits nem sokáig tudta megtartani az első helyet, de így is az élmezőnyben maradt, esélyes volt a második hely elérésére is, taktikusan kihasználta a lekörözéseket, de az utolsó előtti körben elesett, így a rajthelyének megfelelő harmadik helyen zárta az első futamot.

A fordított rajtrácsos második futam rajtjánál visszaesett a mezőny végére, de körről körre egyre előrébb tört a mezőnyben. A lendületét egy újabb esés törte meg, a hatodik helyet azonban így is megszerezte, és ezzel újabb világbajnoki pontokat szerzett. A harmadik futam hasonlóan zajlott, a csákánydoroszlói versenyző ezúttal sem jött ki jól a rajt utáni kavarodásból, de újabb hatodik helyet ért el.

„Ez nem volt piskóta. Mindent kiadtam magamból, az első futam után majdnem meghaltam, úgyhogy saját magamat kellett nyugalomra inteni, hogy a továbbiakban ne hibázzak. A második és harmadik futam nem úgy sikerült, ahogy az első után reméltem, de a hazai közönség szeretete mindenért kárpótolt. Felülmúlhatatlan érzés volt a szurkolásuk, onnan tudtam, hogy nem leköröztem, hanem előztem, hogy ők őrjöngtek – egy versenyző erről álmodik” – nyilatkozta Zsigovits Norbert.