ifj. Németh Kornél

Pályafutása

A hazai offroad motorsport kiemelkedő alakja ifj. Németh Kornél 1983. március 9-én született Kaposváron. Édesapja, id. Németh Kornél kilencszeres magyar bajnok motocrossversenyző

Nem csoda, hogy Kori 1991-ben rajthoz állt élete első versenyén, 1993-ban a 80 cm3-es serdülő bajnokságot már megnyerte, onnantól motocrossban és supercross-ban lényegében a teljes pályafutása során a hazai és a nemzetközi élmezőnyben szerepelt. 2014-ig összesen 19 magyar bajnoki címet szerzett.

Karrierje során jellemző volt rá, hogy váltogatta a kategóriákat: a motocross és a supercross után, Freestyle motocross-ban, endurocross-ban, Cross Country-ban és X-games versenyeken is rajthoz állt, valamint ő tekinthető a superenduro sportág hazai úttörőjének.

A magyar bajnokságokon túl nemzetközi szinten is versenyképes volt: MX3-as motocross-világbajnokságon futamot nyert és sokáig küzdött az összetett top 10-es eredményért, majd később MX1-ben is megmérette magát. Szintén futamot nyert a német MX Master sorozatban, valamint 2007-ben összetett 2. lett. 

ifj. Németh Kornél 2013-ban

A motocross és a supercross után 2009-től endurocross-ban is indult, megnyerte a német bajnokságot, majd a triálos elemeket is magában foglaló superenduróval is megismerkedett.

Privát csapat, a HTS KTM színeiben a 2013-as szezon során a gyári versenyzőket is megszorongatta, elnyerte az év újonca címet és a világbajnokságban összetett 5. helyezést érte el. Versenyen a legjobb eredménye 2. hely volt az akkor háromszoros, jelenleg hatszoros világbajnok Taddy Błażusiak mögött. 

ifj. Németh Kornél 2023-ban

2016-os visszavonulása óta a pályatervezés és az utánpótlás-nevelés terén kamatoztatja tudását. Évről évre ifj. Németh Kornél tervezi a Superenduro GP of Hungary és több külföldi verseny pályáit is, valamint a Nemeth Offroad Schoolban az új generációs versenyzőknek is átadja a tudását motoros oktatások formájában.